Дієта при діабеті II-го типу
Дієта при діабеті II-го типу
Цукровий діабет являє собою ендокринне захворювання, при якому порушуються обмінні процеси в організмі людини. Діабет II-го типу або СД2 зустрічається значно частіше, ніж діабет I-го типу.
СД2 характеризується несприйняттям клітин до гормону інсуліну, який в свою чергу організовує утилізацію глюкози в організмі.
Детальну та корисну інформацію можна отримати, прочитавши книгу «Діабет 2 типу у дорослих різного віку». З її допомогою діабетик стане експертом у своїй захворюванні.
Важливість дієти при лікуванні
Для успішного контролю захворювання, хворий на діабет повинен знати, які продукти можна їсти, а також дотримуватися плану харчування, який допомагає ефективно управляти рівнем глюкози в крові.
Дуже важливо знати, споживання якої продукції слід гранично скоротити, що не можна їсти зовсім, а які дозволено вживати без обмежень.
Для того, щоб домогтися максимально стабільного результату в боротьбі з недугою, рекомендується повністю переглянути своє харчування.
Режим харчування для СД2
Раціон для діабетиків будується враховуючи глікемічний індекс споживаної продукції. Глікемічний індекс — показник швидкості всмоктування цукру в кров. Чим вище індекс, тим швидше глюкоза всмоктується в кров. При повільній швидкості всмоктування цукру, підшлункова залоза простіше справляється з навантаженням.
Які продукти виключити або обмежити
Виділяють три основні групи продуктів, вживання яких необхідно контролювати.
● Гранично обмежити продукти з високою калорійністю.
Приклади: масла, кисломолочні продукти, жирна риба, копченості,жирне м'ясо, солодкі напої, алкогольні напої, шоколад, тістечка, горіхи і насіннячка.
● Помірно лімітувати продукти середньої калорійності.
Приклади: макаронні вироби, яйця, нежирні сорти м'яса, хлібопродукти, картопля, крупи.
● Без обмежень можна вживати малокалорійні продукти і низькокалорійні напої, такі як: буряк, морква, огірки, помідори, будь-яка капуста, горох, мінеральна вода, чай або кава без вершків.
Спеціалізовані «діабетичні продукти
Цукрозамінники дозволяють надати їжі солодкий смак і не викликати стрибків рівня цукру в крові. Необхідно враховувати, що деякі цукрозамінники майже так само калорійні, як цукор, наприклад фруктоза або сорбіт. Варто віддати перевагу некалорійним варіантами: аспартам, цикламат, сахарин, стевіозид і сукралоза.
Більш докладно ознайомитися з принципами харчування і повернути психологічну стабільність допоможе книга «Діабет 2 типу у дорослих різного віку», випущена відомими терапевтами.
Замовити книгу можна через онлайн-магазин «Діабет-клас» з доставкою додому.